„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Daugavpils Rotko centra fotogrāfija redzama izstādē Eiroparlamentā

Pagājušajā nedēļā Eiroparlamentā Briselē tika atklāta fotoizstāde „Mana Eiropa”. Izstādē redzama arī „Latgales Laika” reportieres Jeļenas Ivancovas fotogrāfija, kas tapusi Marka Rotko mākslas centra atklāšanā 2013. gada 24. aprīlī.

Šī gada sākumā Eiroparlamenta deputāts Roberts Zīle organizēja fotogrāfiju konkursu „Mana Eiropa”.

Fotokonkursa mērķis bija noskaidrot, cik daudzveidīgas var būt konkursa tēmas, uzzināt, kā dažādi autori izprot šo nosaukumu. Nebija svarīgi, kur fotogrāfija tapusi, no kurienes ir tās autors un cik viņam gadu, svarīgi bija saskatīt jēdziena „Mana Eiropa” daudzveidību.

Divu mēnešu laikā konkursam tika iesūtīti vairāk nekā 200 darbi. Žūrijai nebija viegli izvēlēties 15 uzvarētājus – tik daudzveidīgas bija dalībnieku iesūtītās fotogrāfijas. Žūrijā bija avīzes „Diena” un starptautisku izdevumu fotogrāfi. Par vienu no uzvarētājām kļuva avīzes „Latgales Laiks” reportiere Jeļena Ivancova ar fotogrāfiju, kas tapusi Marka Rotko mākslas centra atklāšanā.

Piecpadsmit dalībnieku darbus un vienu Roberta Zīles fotogrāfiju izvietoja izstādē Eiroparlamenta ēkā Briselē. Uz atklāšanu ieradās divi simti cilvēku – dalībnieki, EP deputāti, Latvijas iedzīvotāji, kas dzīvo un strādā Briselē, EP darbinieki. Svētku gaisotni radīja Latvijas grupa „DaGamba”.

Visu rakstu lasiet 11.aprīļa numurā.