„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+4.9 °C
apmācies

Laukos pastnieks vienmēr ir gaidīts ciemiņš

Šogad uzņēmuma „Latvijas Pasts” rīkotajā vēstuļu konkursā „Mans pastnieks” par labāko pastnieku Latgales reģionā iedzīvotāji atzinuši Ilmāru Dzalbu no Krāslavas novada Krāslavas 1.pasta nodaļas.

Ilmārs atzina, ka viņam esot ļoti patīkami apzināties, ka iedzīvotāji novērtējuši viņa darbu. Pastā viņš strādā jau astoņus gadus. Sākumā bijis šoferis, taču pēc pasta reformām viņa darba lauks krietni vien paplašinājies. Ilmārs atzīst, ka pastnieks mūsdienās ir ļoti universāls darbinieks, jo piegādā cilvēkiem ne tikai korespondenci – vēstules, avīzes un žurnālus, bet arī pensiju un dažādas saimniecības preces, kā arī palīdz samaksāt rēķinus. Lauku ļaudīm ne vienmēr ir iespējas izrauties uz pilsētu, lai saņemtu šos pakalpojumus un iepirktos, tāpēc viņi ar prieku gaida ierodamies pastnieku, kas viņiem piegādā visu nepieciešamo. Darbā Ilmārs ir ne tikai šoferis, bet arī kurjers un grāmatvedis, jo jāprot noformēt rēķinus un strādāt ar naudu. Lai strādātu pastā, viņaprāt, esot jābūt milzīgai pacietībai un atbildības sajūtai, jo tas ir darbs ne tikai ar cilvēkiem, bet arī ar naudu un dokumentiem.

Visu rakstu lasiet 15.aprīļa numurā.