„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Atklāja a/s „Preiļu siers” lielfermu

Preiļu novada Aizkalnes pagastā 16.aprīlī atklāja a/s „Preiļu siers” meitas uzņēmuma SIA „Sēļi” piena liellopu fermu „Gaigalas”. Uzrunās gan Ministru prezidente Laimdota Straujuma, gan uzņēmuma „Preiļu siers” valdes priekšsēdētājs Jāzeps Šņepsts uzsvēra, ka tā ir viena no lielākajām piena ražotnēm Latvijā.

Izrādot kompleksu, J. Šņepsts pastāstīja, ka modernā lielferma ir uzcelta vietā, kur vēsturiski jau ir bijusi ferma, bet tagad te slejas jauna mājvieta 500 piena govīm, tāpat ir ierīkota novietne 190 jaunlopiem un cietstāvošām govīm, turpat ir uzstādīts mūsdienīgs slaukšanas karuselis, kurā vienlaikus tiek izslauktas 24 govis. Tikpat mūsdienīgas ir piena uzglabāšanas telpas, barības maisījumu sagatavošanas cehs, katlu māja. Lielfermā darbojas ganāmpulka pārvaldes programma, govju piedzinējs un citas iekārtas, par kurām var sapņot jebkurš piensaimnieks. Uzņēmumam a/s „Prieļu siers” lielfermā ir ieguldījis gan ES modernizācijas programmas, gan pašu līdzekļus (vairāk kā 2,5 milj. latu).

Kā „Latgales Laikam” pastāstīja piena liellopu fermas „Gaigalas” vadītāja zootehniķe Dace Circene-Koroševska, komplekss strādā jau no pagājušā gada septembra, te ir radītas 11 darba vietas, lai gan gandrīz visi darbi ir datorizēti un mehanizēti.

Visu rakstu lasiet 25.aprīļa numurā.