„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.6 °C
apmācies

Visi uz Lielo talku!

26. aprīlī Latvijā jau septīto reizi notiks Lielā talka. Līdz Latvijas simtgadei atliek arvien mazāk laika (tieši šo datumu organizatori izvēlējušies kā pēdējo, pēc kura valstī vairs nevajadzētu palikt atkritumiem), taču par nožēlu mežos un upju krastos to vēl arvien ir daudz.

 Ik gadu daugavpilieši aktīvi piedalās Lielajā talkā. Nedēļu pirms pasākuma bija reģistrētas vairāk nekā 50 talkošanas vietas ar vairāk nekā 1000 talciniekiem (taču pašā talkā piedalās daudz vairāk cilvēku). Salīdzinājumam 2013. gadā Daugavpilī talkā piedalījās 4200 cilvēku, bet 2012. gadā ap 5000 talcinieku.

 Daugavpils domes komunālās pārvaldes vides inženieris un Lielās talkas koordinators Daugavpilī Kaspars Laizāns atzīst, ka jau tagad entuziasti reģistrējuši talkas vietas praktiski pie visām pilsētas ūdenstilpnēm (Stropu un Šūņu ezeru krastos u.tt.), kā arī tradicionālajās piemēslotākajās vietās (mežs Jaunajā Forštatē, Križos, Jelgavas un Nometņu ielā u.c.). Pašlaik turpinās dalībnieku reģistrācija un maisu sadale. Maisi būs sarkanā krāsā tāpat kā pērn. Tāda pamanāma krāsa tika izraudzīta ar nolūku, lai savāktie atkritumi būtu redzami jau iztālēm un netiktu aizmirsti atkritumu izvešanas laikā. Daudzus pilsētniekus uztrauc, ka Lielās talkas dienā netiek aizvākti visi maisi, daudzi paliek visas brīvdienas. Jāsaprot, ka pilsētas uzkopjamās platības ir lielas, arī vācamo atkritumu apjomi nemazinās, tāpēc maisu izvešana prasa laiku. Jebkurā gadījumā dažu dienu laikā pēc talkas visi maisi tiks aizvākti.

Visu rakstu lasiet 25.aprīļa numurā.