„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Pasta operatores darbā nav vienādu dienu

Kad pirms četriem gadiem Lorita Plakoše pieņēma izaicinājumu strādāt par pasta operatori Dagdas novada Asūnes pasta nodaļā, jaunais darbs viņu nedaudz biedējis, bet tagad viņa jūtas patiesi gandarīta, ka izmantojusi šo iespēju, jo darbs ir kļuvis par īstu sirdslietu. To ir novērtējuši arī iedzīvotāji, kuri Loritu šogad atzinuši par labāko Latgales pasta operatori „Latvijas Pasta” rīkotajā vēstuļu konkursā „Mans pastnieks”. Šī klientu atzinība Loritai esot ļoti patīkams pārsteigums.

Darbs pastā viņai nācis negaidīti. Pirms tam ilgus gadus strādājusi par grāmatvedi kādā uzņēmumā Asūnes pagastā, taču štatu samazināšanas dēļ palikusi bez darba. Kamēr apmeklējusi Valsts Nodarbinātības dienesta rīkotos kursus, saņēmusi piedāvājumu pieteikties pasta operatores darbam Asūnē, ko sākumā gandrīz atraidījusi, jo darbs šķitis svešs. Taču draudzene iedrošinājusi. Pārrunas izrādījās veiksmīgas, un viņa varēja ķerties pie jaunajiem pienākumiem, ar kuriem tikt galā sākumā bijis pagrūti, taču talkā nāca pieredzējuši kolēģi no citām pasta nodaļām, tāpēc ātri vien apguvusi līdz šim nezināmās tehnoloģijas, programmas, informāciju un dokumentāciju.

Loritu saista tas, ka darbā neesot nevienas vienādas dienas, bet darba ritms ir pietiekami spraigs. Asūnes pasta nodaļa ir izvietota diezgan šaurās telpās daudzdzīvokļu mājā. Kad pirms vairākiem gadiem to gribēja aizvērt, iedzīvotāji bijuši pamatīgi satraukušies, jo pasts esot vienīgā vieta, kur var samaksāt rēķinus, saņemt pensiju, nosūtīt vai saņemt pasta sūtījumus un vēstules.

Visu rakstu lasiet 7.maija numurā.