„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Televīzijas pirmizrāde filmai „Vīna vosora deļ vysu”

20. maijā Televīzijas pirmizrādi kanālā OTV piedzīvos Edgara Blinova režisētā filma "Vīna vosora deļ vysu". Tā ir mūsdienu drāma, kas stāsta par vienkāršu latgaliešu ģimeni. Filmas galvenos varoņus apvij problēma, kas skar daudzas latviešu ģimenes, – izceļošana uz ārzemēm. Galvenā sižeta līnija – aizbraucēju un palicēju atkalsatikšanās dzimtajā Latgales sētā.

20.maijā pl: 22:00 kanālā OTV būs skatāma spēlfilma „Vīna vosora deļ vysu”. Filmas režisors Edgars Blinovs teic: «Skatoties filmu „Vīna vosora deļ vysu”, ikviens varēs aizdomāties par savu vietu Latgalē, par iespēju būt noderīgam savai zemei, reģionam, pilsētai, nepalikt vienaldzīgam pret apkārtni, notiekošo, vienkārši būt, mīlēt, palīdzēt saviem tuvajiem.» Iniciatīvas projekta mērķis ir uzņemt mākslas filmu latgaliešu valodā, lai pievērstu sabiedrības uzmanību ikdienišķām situācijām un jauniešu problēmām, liekot pārdomāt iespējas mainīt savu attieksmi pret dzīvi un līdzcilvēkiem, laboties, atrast sevis pilnveidošanās iespējas. Vasara var būt parasta vasara - saulaina, bezrūpīga. Bet var būt arī citāda…dažādu notikumu piepildīta, mutuļojoša, darbīga un paliekoša atmiņā, vēsturē, tāda, kurā kaut kas top.

Spēlfilmas radošā grupa: režisors, idejas autors – Edgars Blinovs; scenārijs - Ineta Atpile – Jugane un Ingrīda Arcihoviča; mūzika – Guntis Rasims; māksliniece – Inese Dundure. Lomās: Daila Ekimāne (Muora), Ilmārs Dreļs (Vikters), Andrejs Rudzinskis (Mārteņš), Diāna Bernāne (Dzintra), Olga Jermakova (Ilze), Valentīna Oborenko - Urtāne (Tekle) un citi. 

  1. „Ogres televīzija”. Ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes 2013.gada 17.decembra lēmumu Nr.217 SIA „Ogres Televīzija” ir nodota sabiedriskā pasūtījuma daļa bērnu un jauniešu raidījumu veidošanai.

Katru dienu OTV veido 18 stundu programmu, kur tiek pārraidīti ne tikai sabiedriskā pasūtījuma raidījumi, bet arī ikvakara ziņas, pārraidītas filmas, diskusijas, sporta un kulturas raidījumi.

*Filmas atkārtojums būs skatāms 24.maijā pl: 12:10 kanālā OTV.