„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Lelles ir kā cilvēki -- uzrunā, sasmīdina

Daugavpils novada Silenē dzīvo Anastasija Jakubovska. Viņas sirdslieta ir tekstila lelles. Ne jau veikalā pirktās, bet pašas darinātās. Uzlūkojot viņas rokdarbus, cilvēki saka, ka lelles, tāpat kā cilvēki, prot uzrunāt, sasmīdināt, skumt.

Anastasija ir dzimusi Odesā (Ukrainā), pirms vairāk nekā diviem gadiem apprecējusies un atbraukusi uz vīra dzimteni Sileni. Viņai ir ekonomistes diploms, iegūts Odesas Jūras universitātē, taču atrast darbu savā specialitātē laukos ir grūti. Anastasija saka, ka viņai esot paveicies ar skolas laika draudzeni, pateicoties viņai, jau skolas laikā iemācījās šūt lelles: zaķus, Pelnrušķīti, citus pasaku varoņus. Anastasija toreiz lelles darināja ar rokām, šujmašīnas vecākiem vēl nebija. Ieradusies Latvijā, viņa internetā sameklēja Tildes lelles, veidoja arī tās. Pašreiz leļļu šūšana ir gan Nastjas hobijs, gan peļņas avots, viņa ir radījusi savu zīmolu „Goldwing”.

Visu rakstu lasiet 13.maija numurā.