„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Latgales ugunsdzēsēji pirmie saņēma jauno apbalvojumu „Par drosmi”

Par godu Latvijas ugunsdzēsības 149.gadadienai un Ugunsdzēsēju un glābēju dienai Daugavpils novada kultūras centrā 12. maijā notika Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) svinīgais apbalvošanas pasākums, kurā VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš un VUGD Latgales reģiona brigādes komandieris Česlavs Šmuksts pasniedza VUGD apbalvojumus labākajām Latgales reģiona brigādes amatpersonām, kas ir priekšzīmīgi veikušas savus dienesta pienākumus.

Oskars Āboliņš pastāstīja, ka ugunsdzēsēju un glābēju profesionālos svētkus svin 17. maijā, taču šogad tie iekrīt brīvdienā, tāpēc svinības sāktas iepriekš, lai pagūtu apsveikt visu reģionu darbiniekus. Pats VUGD priekšnieks šogad svētkus sagaidījis ar divējādām jūtām. Viņš lepojas, ka apbalvojumus par drosmīgu, varonīgu un augsti profesionālu rīcību glābšanas darbu veikšanā saņems teju vai 600 dienesta darbinieki, kas esot ļoti daudz. Tomēr svētku izjūtu aizēno pērn novembrī notikusī traģēdija Zolitūdē, kad, pildot savus dienesta pienākumus, dzīvību zaudēja vairāki ugunsdzēsēji glābēji. Pieminot bojāgājušos kolēģus, svētku pasākums sākās ar klusuma brīdi.

Tieši Daugavpilī Oskars Āboliņš pirmo reizi pasniedza 2013.gadā izveidoto VUGD medaļu „Par drosmi”, ko par drosmīgu, varonīgu un augsti profesionālu rīcību saņēma septiņi Latgales reģiona ugunsdzēsēji, kas piedalījās glābšanas darbos sabrukušā veikala teritorijā Zolitūdē. VUGD priekšnieks atzīst, ka līdzīgs apbalvojums pastāvēja jau padomju laikā. „Pēc Zolitūdes traģēdijas sapratām, ja jābūt īpašam apbalvojumam, pašu ugunsdzēsēju radītam, lolotam un ugunsdzēsējiem piešķirtam par drosmes izrādīšanu glābšanas darbos,” teica O. Āboliņš. Medaļu „Par drosmi” saņēma Latgales reģiona brigādes Balvu daļas ugunsdzēsējs glābējs Aldis Odumiņš, Daugavpils 1. daļas ugunsdzēsēji glābēji Igors Parfjonovs un Artūrs Strods, Daugavpils 3. daļas ugunsdzēsēji glābēji Vladislavs Pivarovičs un Vadims Miloslavskis, Rēzeknes daļas Viļānu posteņa ugunsdzēsēji glābēji Vladimirs Movčans un Ingars Ornicāns.  

Visu rakstu lasiet 16.maija numurā.