„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.4 °C
neliels sniegs

Atkritumu izvešanas tarifs saruks gandrīz uz pusi

Priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka 12.maijā ir parakstīts atkritumu izvešanas līgums ar konkursa uzvarētāju, Rīgas firmu „L & T”.

Iepirkumu uzraudzības birojs noraidījis visas sūdzības, kas tika saņemtas no konkurentiem, atzīstot tās par nepamatotām. Pašvaldība uzskata, ka ir sasniegts galvenais mērķis – atkritumu izvešanas tarifs samazinās par 43% un būs 7 eiro 31 cents (iepriekš 12,82 eiro) par vienu kubikmetru. Līgums ir noslēgts uz trim gadiem.

Tiekoties ar firmas pārstāvjiem, domes vadība apsprieda ražošanas organizāciju, kā arī jautājumus, kas ir saistīti ar darbu ar iedzīvotājiem. Firma „L &T” darbojas dažādos Latvijas reģionos, tai ir savas ražošanas bāzes Rēzeknē un Daugavpils novada Višķos. Pašlaik tiek izskatīti bāzes izveidošanas varianti Daugavpilī. Tuvākie plāni – savas abonentu daļas izveidošana, bet pašlaik galvenais uzdevums ir kontaktu veidošana ar Daugavpils iedzīvotājiem.

Pārejas periods būs 3 mēneši, šajā laikā būs jāpārslēdz līgumi ar fiziskām un juridiskām personām. Visu šo laiku atkritumu izvešanu turpinās uzņēmums „SpecATU”.