„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+8.2 °C
apmācies

Cietoksnī ieradīsies pasta kariete

Piektdien, 16.maijā, uz Daugavpili atbrauks daudzie Austrumbaltijas starptautiskā biznesa foruma dalībnieki, tā galvenais mērķis – sadarbības nodibināšana dažādās biznesa jomās, partneru meklēšana, palīdzība vietējiem ražotājiem. Kā prioritātes minētas produktu ražošanas, metālapstrādes joma, tūrisms un loģistika.

Kā teica pilsētas domes Attīstības departamenta vadītāja Daina Krīviņa, šogad ir ļoti liela interese par Daugavpili – pieteikumus dalībai forumā ir iesnieguši aptuveni 400 cilvēki, t. sk. daudzi uzņēmēji. Tiek gaidītas Latvijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Lietuvas, Igaunijas, Moldovas, Zviedrijas, Kanādas un Čehijas delegācijas.

Visvairāk dalībnieku būs no Polijas, forums tiek organizēts ar Polijas vēstniecības atbalstu. Savu dalību apstiprinājis satiksmes, vides un reģionālās attīstības ministrs, Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs, Polijas un Baltkrievijas Republikas vēstnieks Latvijā, Novgorodas apgabala gubernators utt.

Forumam ir plaša programma, pasākumā ir paredzēti ne tikai ziņojumi, bet arī kontaktu biržas, Daugavpils investīciju objektu ekspozīcija, pilsētas tūrisma objektu apmeklējums.

Tikmēr pilsētniekiem būs interesantāk uzzināt, ka 16. maijā Daugavpilī ieradīsies pasta kariete, lai svinīgi izbrauktu caur Nikolaja vārtiem. Caur tiem kādreiz gāja pasta ceļš. Vārtu atklāšana paredzēta pl. 17.30, pēc tam ar ceļotājiem varēs parunāties visi interesenti. Kariete atradīsies laukumā iepretim policijas ēkai cietoksnī, pie tās varēs nofotografēties. Iepriekš no plkst. 14.00-15.00 pasta kariete būs apskatāma Vienības laukumā.