„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+2.2 °C
daļēji mākoņains

Dzīvnieki ir vieni no labākajiem pedagogiem

Daugavpils Universitāte 14.maijā rīkoja zinātniski praktisku konferenci pedagogiem „Kompetenču pieejā balstīta vērtībizglītība pirmsskolā un sākumskolā”, kuras gaitā skolotājiem bija iespēja apgūt gan teorētiskās, gan arī praktiskās zināšanas. Darba grupās pedagogi plašāk iepazina tēmas par dažādu vērtību nozīmi audzināšanas darbā, piemēram, pilsoniskajām vērtībām, veselību un sportu kā vērtību, ētiskajām un kultūras vērtībām, tikumisko audzināšanu ģimenē u.c. Viena no interesantākajām praktiskajām nodarbībām aizritēja Latgales zoodārzā, kur pedagogi iepazinās ar ekoloģiskajām vērtībām bērnu audzināšanā. Zoodārza direktors

Mihails Pupiņš pedagogiem aizvadīja aizraujošu ekskursiju pa savu karaļvalsti, kur mīt visdažādākie eksotiskie dzīvnieki. Zoodārzs ir viena no bērnu iecienītākajām apskates vietām. Pašu darbinieku radītajos mākslīgajos džungļos rāpo, lēkā, lido, svilpo visdažādākie tropu dzīvnieki, kurus var ne tikai apskatīt, bet daudzus arī drīkst aptaustīt un paņemt rokās. Bērni te var paspēlēties ar jūrascūciņām, pabarot dīķī peldošās koi karpas, vērot strādīgo skudru darbu. Kā jau džungļos, daudzi dzīvnieki mīl paslēpties no svešām acīm, tāpēc bērni mācās saskatīt acīm neredzamo, labāk iepazīt katra dzīvnieka īpašības un raksturu.

Visu rakstu lasiet 20.maija numurā.