„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Sākas iepriekšējā balsošana Eiropas Parlamenta vēlēšanās

Šodien pulksten 17.00 visos 952 Latvijas vēlēšanu iecirkņos sāksies iepriekšējā balsošana Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās. Pirmajā iepriekšējās balsošanas dienā iecirkņi balsotājiem būs atvērti trīs stundas, līdz pulksten 20.00. Nobalsot iepriekš būs iespējams arī ceturtdien, 22.maijā, kad vēlēšanu iecirkņi apkalpos balsotājus rīta pusē, no pulksten 9.00 līdz 12.00, un piektdien, 23.maijā, kad vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no pulksten 10.00 līdz 16.00.

Lai nobalsotu iepriekš nav nepieciešams attaisnojošs iemesls. Šo iespēju drīkst izmantot jebkurš vēlētājs, kurš kādu iemeslu dēļ nevarēs nobalsot savā vēlēšanu iecirknī vēlēšanu dienā, 24.maijā.

 Jāņem vērā, ka arī iepriekšējās balsošanas dienās balsot jādodas uz to vēlēšanu iecirkni, kura sarakstā vēlētājs iekļauts. Lai nobalsotu, iecirknī jāuzrāda derīgs personu apliecinošs dokuments – pase vai personas apliecība (eID).

 Noskaidrot, kurā iecirknī jābalso, var paziņojumos, kas vēlētājiem tika nosūtīti pa pastu šā gada martā, internetā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes mājaslapā www.pmlp.gov.lv vai Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā www.cvk.lv, vai arī pa tālruni 67049999.

 Vēlēšanu dienā, 24.maijā, vēlēšanu iecirkņi balsotājiem būs atvērti no plkst. 7.00 līdz 20.00.

 Pēc iecirkņu slēgšanas katrā iepriekšējās balsošanas dienā Centrālā vēlēšanu komisija apkopos ziņas par vēlētāju līdzdalību. Šī informācija būs pieejama internetā, adresē http://ep2014.cvk.lv . Ziņas par vēlētāju līdzdalību Centrālā vēlēšanu komisija no vēlēšanu iecirkņiem apkopos arī vēlēšanu dienā.

 Savukārt novērot balsošanu vēlēšanu iecirkņos drīkst partiju un partiju apvienību, kuras iesniegušas kandidātu sarakstus EP vēlēšanām, pilnvarotie novērotāji, Centrālās vēlēšanu komisijas un pašvaldību vēlēšanu komisiju pilnvarotie novērotāji, kā arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Partiju un partiju apvienību novērotājiem nepieciešams partijas vai partiju apvienības lēmējinstitūcijas izsniegts pilnvarojums, bet plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem - dokuments, kas apliecina, kādu mediju žurnālists pārstāv. Pilnvarojums jāuzrāda kopā ar personu apliecinošu dokumentu. Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji filmēt un fotografēt vēlēšanu iecirknī drīkst, saskaņojot to ar iecirkņa komisijas priekšsēdētāju, netraucējot balsošanas norisi un iecirkņa darbu, kā arī ievērojot balsošanas aizklātumu.