„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Latvijas augstskolu reitingi izraisa dalītas jūtas

Jau septīto gadu „Latvijas Avīze” sadarbībā ar Latvijas Universitāti, dažādu nozaru ekspertiem, kā arī tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS veido Latvijas augstskolu reitingu. Reitingā ir iekļautas visas Latvijas augstskolas – gan valsts, gan juridisko personu dibinātās, kopskaitā 35 augstskolas.

Pirmajā vietā tradicionāli šogad ierindojusies Latvijas Universitāte, otrajā vietā iekļuvusi Rīgas Tehniskā universitāte, pabīdot uz trešo vietu Rīgas Stradiņa universitāti, bet par ceturto labāko augstskolu jau vairākus gadus tiek atzīta Daugavpils Universitāte (DU). Savukārt Rēzeknes Augstskola (RA) šogad kopvērtējumā noslīdējusi no pērn iegūtās 12. vietas uz 16. vietu.

Reģionālo augstskolu vērtējumā jau vairākus gadus līdere ir Daugavpils Universitāte, bet Rēzeknes Augstskola ierindojusies piektajā vietā, atdodot pērn iegūto ceturto vietu Liepājas Universitātei.

Visu rakstu lasiet 23.maija numurā.