„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.5 °C
apmācies

Lielais Augšdaugavas musturdeķis pamazām tuvojas Ginesa rekordam

Jau divdesmito gadu dabas parkā „Daugavas loki” tiek svinēti Daugavas svētki. Arī šogad 25. maijā Naujenes pagasta Slutišķu ciemā ar plašu svētku programmu notiks starptautiskais tautas mākslas festivāls „Augšdaugava 2014”, kura vadmotīvs šoreiz būs Lielais Augšdaugavas musturdeķis. Apmeklējot svētkus, ikviens varēs iesaistīties Ginesa rekorda tapšanā, jo svētku laikā darbosies rokdarbu darbnīca, kurā būs iespēja darināt savu īpašo musturoto fragmentu, kas kļūs par lielā Augšdaugavas musturdeķa sastāvdaļu un tuvinās ieceri tās īstenošanai.

Naujenes Novadpētniecības muzeja vadītāja Evita Kusiņa-Koļesņika pastāstīja, ka musturdeķa veidošanu muzejs uzsāka 2011. gadā ar mērķi vairāku gadu desmitu garumā izveidot lielāko musturdeķi Latvijā, kuru varētu nostiept no viena Daugavas krasta līdz otram. Vispiemērotākā vieta ieceres īstenošanai esot viena no Latvijas zaļajām pērlēm -- „Daugavas vārti” Slutišķu ciemā, kur vērojams Daugavas sašaurinājums. Lai šajā vietā varētu deķi pārstiept pāri upei, tam jābūt vismaz 500 metrus garam. „Musturdeķa veidošanā gribam iesaistīt pēc iespējas vairāk cilvēku un iekļūt Ginesa rekordu grāmatā. Pašlaik jau ir tapis aptuveni 70 metrus garš musturdeķis, kura veidošanā iesaistījušies vairāk nekā 2500 cilvēki no visas Latvijas,” stāsta Evita.

Visu rakst lasiet 23.maija numurā.