„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.7 °C
daži mākoņi

„Augšdaugavā” musturdeķī ieauda svētkus un likteņus

25.maijā divdesmitajā starptautiskajā tautas mākslas festivālā „Augšdaugava” galvenā kultūras zīme bija musturdeķis. To sāka darināt Naujenes novadpētniecības muzeja darbinieki 2011. gadā. Tagad tas ir 70 m garš un sašūts no vairāk nekā 2200 fragmentiem. Musturdeķis tika atvests ar plostu pa Daugavu, pēc tam Līksnas pagasta kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Daugaveņa” prezentēja to izritinot.

Festivāla dienā musturdeķis kļuva par gandrīz 400 fragmentiem bagātāks, tos sadāvināja apmeklētāji, uzsvērdami, ka tagad musturdeķī būs ieausts arī viņu liktenis vai dzīves vai sirds stāsts.

Festivāls „Augšdaugava” nav zaudējis savu popularitāti tamdēļ, ka koncerti, tāpat arī radošās, izklaides un sporta aktivitātes ir pieskaņotas dažādām gaumēm un paaudzēm, „Latgales Laikam” atzina aptaujātie cilvēki. Bet ja kādam prāts nenesas uz koncertu vai radošo darbnīcu, viņš var turpat Daugavas krastā sarīkot pikniku vai nopeldēties.

Visu rakstu lasiet 27.maija numurā.