„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
apmācies

Vienīgā provokācija ir izrādes nosaukums

Daugavpils teātra sezonas noslēgumā 29. un 30.maijā būs skatāma krievu dramaturga Valentīna Krasnogorova neparasta komēdija „Ļausimies seksam!”, ko iestudējis Ivars Lūsis. Par jauno izrādi tās radošā grupa pastāstīja preses konferencē kafejnīcā „Šokoladņa”. „Plikas kājas, rokas un citu ko skatītāji neredzēs. Mēs aicinām jūs uz asu un asprātīgu sarunu. Vienīgā provokācija šajā izrādē ir tās nosaukums,” stāsta aktrise Irina Kešiševa. „Tā kā Daugavpilī samazinās dzimstība, uzskatīsim, ka tas ir mans ieguldījums demogrāfiskās situācijas uzlabošanā,” smejas I.Lūsis.

Režisors atzīst, ka šis esot tāds gadījums, kad par lugu neesot, ko stāstīt, jo nedrīkst atklāt izrādes intrigu. „Autors ir viens no mūsdienu vadošajiem dramaturgiem, ļoti moderns, kaut arī viņam ir jau septiņdesmit. Viņš raksta visiem saprotamā valodā. Tomēr, kaut arī es esmu veidojis ap 50 iestudējumu, šī luga man ir vissmagākā, un es to nespētu iestudēt citā teātrī, vienīgi Daugavpilī ar šiem ģeniālajiem aktieriem,” stāsta I.Lūsis. Režisors saka, ka šī neesot tradicionāla situāciju komēdija, tāpēc arī tā ir neparasta.

Visu rakstu lasiet 27.maija numurā.

X