„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Par atkritumu izvešanas tarifiem pastāstīs pilsētas svētkos

Preses konferencē Daugavpils domē priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paziņoja, ka Rīgas firma „L & T”, kas uzvarējusi atkritumu apsaimniekošanas konkursā Daugavpilī, pilnvērtīgu darbību pilsētā sāks no 1. augustā.

Pārejas periods ilgs trīs mēnešus, pagaidām atkritumus izvedīs uzņēmums „SpecATU”, tā pēdējā darba diena šajā jomā būs 11. augusts.

Firma „L & T” ir mainījusi nosaukumu, tagad tā saucas „Clean R”, pilsētas iedzīvotāji slēgs līgumus ar to. Nosaukuma maiņa ir saistīta ar Somijas koncerna aizliegumu izmantot tā nosaukumu.

Lai informētu daugavpiliešus par saviem pakalpojumiem un līgumu slēgšanas kārtību, konkursa uzvarētāji vērsās domē ar lūgumu izdarīt to pilsētas svētkos un saņēma atļauju. Dažādos pilsētas mikrorajonos no 2. līdz 8. jūnijam darbosies informācijas teltis.

Atgādinām, ka līgums ar firmu noslēgts uz trim gadiem. Jaunais atkritumu izvešanas tarifs būs 7,31 eiro (plus PVN) par kubikmetru, t. i., par 43% lētāk nekā pašreizējais.