„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Moiseju ģimene kļuva par Latvijas „Gada lielģimeni”

Maijā tiek svinēti divi brīnišķīgi svētki – Mātes diena un Starptautiskā ģimenes diena. Par godu tiem Latvijā jau astoto reizi ar „Bigbank” atbalstu notika Lielo ģimeņu diena, kurā piekto gadu tiek piešķirts nosaukums „Gada lielģimene”. Šoreiz uzvarēja Moiseju ģimene no Daugavpils. Svinības notika Rīgas zoodārzā.

Nadežda Moiseja atnāca uz „Latgales Laika” redakciju kopā ar visjaunāko meitu Alisi. Moiseju ģimenē ir pieci bērni, kuri ir viņu lielākais lepnums un balsts. Vecākā meita Kristīnei jau dāvājusi vecākiem mazbērnus. Otra meita Santa mācās mūzikas skolā, spēlē klavieres. Edgars ir Valsts ģimnāzijas audzēknis, drīz viņam būs devītās klases izlaidums. Māmiņa raksturo viņu kā uzcītīgu skolēnu, savukārt otram dēlam Oskaram ļoti patīk rūpēties par mājokli un gatavot. „Visi bērni ir dažādi, lai gan audzinām vienādi!” saka māmiņa. Sešgadīgā Alise ir ģimenes mīlule, viņa gūst panākumus daiļslidošanā un baletā, nodarbojas ar mākslas vingrošanu. Septembrī Alise ies pirmajā klasē.

Nadežda un Genādijs daudzus gadus dzīvo divās vietās. Daugavpilī viņiem ir darbs, mācās bērni, bet Krāslavas novada Izvaltas pagastā – piemājas saimniecība „Petrovs”. Māju, kurā pagāja Nadeždas bērnība, viņa saņēmusi mantojumā no vectēva un vecāsmātes, tā tika nodota no paaudzes paaudzē.

Visu rakstu lasiet 30.maija numurā.