„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+5.9 °C
apmācies

Sabiedriskā transporta šoferi sūdzas par zemajām algām

Daugavpils domes vadība ir saņēmusi vēstuli, kurā aptuveni 80 uzņēmuma „Daugavpils satiksme” sabiedriskā transporta šoferi sūdzas par zemajām darba algām un lūdz mainīt situāciju.

Vispirms vēstule tika nosūtīta uzņēmuma vadītājam Ēvaldam Mekšam. Vakar viņš pastāstīja „Latgales Laikam”, ka trešdien uzņēmumā notika sanāksme ar šoferiem, kurā tika apspriestas viņu aktualizētās problēmas. Kā teica vadītājs, šoferi atceras pirmskrīzes laiku darba algu līmeni, pie kura uzņēmums tā arī nav atgriezies, un vēlas saņemt tikpat, cik Rīgas autoparku sabiedriskā transporta vadītāji. „Apvienojot autobusu parku un tramvaju uzņēmumu, mūsu galvenais uzdevums bija saglabāt un nesamazināt darba algas, mēs to izpildījām. Tagad rūpīgi aprēķinām savus ikmēneša tēriņus un ienākumus, optimizējam izdevumus, lai rastu iespēju jau šogad kaut nedaudz palielināt šoferu darba algas. Protams, Rīgas darba algas – tas nav reāli,” teica Ē. Mekšs. Kad būs pabeigti tramvaju projekti un ceļu remonts, rādītāji mainīsies, iespējams, uz labo pusi, jo saruks tēriņi tehnikas un tramvaja sliežu remontam. „Vārdu „optimizācija” nevajag uztvert vienpusēji. Tas nenozīmē, ka tiks samazināts reisu skaits vai palielināta maksa. Tomēr gan pilsētnieki, gan konduktori atzīst, ka 43 centi ir neērta cena,” teica vadītājs. Jau gada sākumā domes vadība runāja, ka cena, iespējams, tiks koriģēta uz vienu vai otru pusi dažus mēnešus pēc eiro ieviešanas. Kā teica Ē. Mekšs, sapulcē šoferi izteica daudz racionālu priekšlikumu, kuri tiks ņemti vērā.

Visu rakstu lasiet 30.maija numurā.