„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+5.8 °C
apmācies

Ceļu remonts turpinās

No 2. jūnija gājēji Daugavpilī varēs iet pa tuneli pie arkas zem dzelzceļa sliedēm Daugavas un Cietokšņa ielas krustojumā.

Tunelī ierīkos pagaidu apgaismojumu, uzbērs celiņu. Šādu tuneli varēs izmantot visu vasaru, paziņoja Komunālās saimniecības pārvaldes vadītāja vietnieks Vadims Semoņenko. Arka transporta kustībai būtu jāslēdz ap 10. jūniju. Cietokšņa ielas posms no Daugavas ielas līdz jaunajam ceļa posmam būs slēgts līdz 19. jūnijam.

Pilsētas domes sēdē Komunālās saimniecības pārvaldes (KSP) vadītājs Aivars Pudāns informēja, ka Daugavas ielas remonta projekts tiek pagarināts – tas noslēgsies nevis šī gada nogalē, bet 2015. gada jūnijā. Tiks apgūti papildus līdzekļi, par kuriem veiks papilddarbus šī posma labiekārtošanā.

Daudzi Daugavpils iedzīvotāji interesējas, kad sāksies Odu ielas remonts. Kā teica Vadims Semoņenko, 2. jūnijā jāatver aploksnes ar firmu piedāvājumiem, un pēc visām nepieciešamajām iepirkuma procesa procedūrām uzvarējusī firma sāks darbus, tas notiks ne agrāk kā jūlijā.

Darbu izpildes termiņu kavēšanās dēļ ieilgst tramvaja sliežu nomaiņa 18. novembra ielā, tāpēc nav iespējams atjaunot normālu satiksmi Valkas un Ventspils ielas krustojumā. Kā paskaidroja uzņēmuma „Daugavpils satiksme” vadītājs Ēvalds Mekšs, atlicis paveikt 10% darbu, ģenerāluzņēmējs firma „Binders” jau maksā iespaidīgas soda sankcijas un solās pabeigt krustojumu un pieturu ierīkošanu pēc iespējas ātrāk.

Noslēgumam tuvojas Pārdaugavas un Sēlijas ielas remonts Grīvā. Lai ātras braukšanas cienītāji nerīkotu sacīkstes, izremontētajā Dzintaru ielā (posma no Vaiņodes līdz Kokneses ielai) tiks uzstādīti „gulošie policisti”, paziņoja priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe.

Līdz 11. Jūnijam ir slēgta autotransporta satiksme Varšavas un Smiltenes ielas krustojumā. Līdz 15. jūnijam ir slēgts Strādnieku ielas posms no 16. līdz 22. mājai.