„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Biedrības var būt stiprs atbalsts skolām un pagastiem

Eglaines pamatskola Ilūkstes novadā ir aktīva dalībniece dažādos ārvalstu un pašmāju projektos. Turklāt skolas paspārnē ir izveidota biedrība „Mēs Eglainei”. Biedrības valdes pārstāve, Eglaines pamatskolas direktores vietniece audzināšanas darbā un sākumskolas skolotāja Lilita Bērziņa „Latgales Laikam” teica, ka biedrība rosinās cilvēkus līdzdarboties ne tikai skolas, bet arī pagasta dzīvē, jebkura vecuma eglainiešus iesaistīs pagasta un novada kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā. „Ja mēs sanāksim kopā un kužināsimies, tad visapkārt notiks labas lietas,” uzskata Lilita.

Biedrību „Mēs Eglainei” ir izveidojuši 10 cilvēki, galvenokārt vecāki, kuri aktīvi iesaistās Eglaines pamatskolas un pagasta pasākumos. Ja ir biedrība, tad ir arī projekti, atgādināja Lilita. Eglainieši par Daugavpils un Ilūkstes novada partnerības „Kaimiņi” administrēto ES fondu naudu un Ilūkstes novada pašvaldības līdzfinansējumu pie skolas iekārto bērnu rotaļu laukumu.

Visu rakstu lasiet 3.jūnija numurā.