„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Padomā, pirms šķērso dzelzceļa pārbrauktuvi!

3.jūnijā pie pārbrauktuvēm Stacijas, Kārklu un Malu ielā Daugavpilī notika „Latvijas dzelzceļa” (LDz) akcija – jaunieši „eņģeļa” un „velnēna” tērpos uzdeva jautājumus gājējiem un autovadītājiem, kā arī stāstīja, kā pareizi jāšķērso dzelzceļa pārbrauktuves.

„Šajā akcijā mēs vēlamies pastāstīt cilvēkiem, ka ir jāievēro īpaša piesardzība un nedrīkst šķērsot sliedes, degot luksofora aizlieguma signālam. Kad notiek nelaime, saka, ka vilciens uzbraucis cilvēkam, bet tā teikt nav pareizi, jo cilvēks pakļūst zem vilciena, kurš brauc pa ieplānotu maršrutu. Diemžēl, nedisciplinētu cilvēku ir ļoti daudz, un mūsu uzdevums pašlaik ir aicināt vismaz padomāt par iespējamām briesmām,” pastāstīja LDz ceļu distances vadītāja pirmais vietnieks Egīls Feldmanis.

Bieži vien tieši gājēji pietiekami nenovērtē briesmas, ko rada vilciens. Sarkanā gaisma deg ne tikai mašīnām, bet arī gājējiem! Tāpēc obligāti ir jāievēro aizliedzošais luksofora signāls. Pagājušajā gadā vien Latvijā 27 cilvēki guva traumas, pakļūstot zem vilciena, t. sk. 17 gāja bojā.

Visu rakstu lasiet 6.jūnija numurā.