„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Mainīsies VID Informatīvā tālruņa 1898 numurs

Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) vērš uzmanību, ka no 2014.gada 3.jūlija VID nodokļu un muitas informatīvā tālruņa numurs būs 67120000 līdzšinējā 1898 vietā. Turpmāk iedzīvotājiem būs pieejams VID informatīvais atbalsts vēl augstākā kvalitātē, profesionālākā līmenī un arī par draudzīgāku cenu, jo VID nodokļu un muitas informatīvais tālrunis 67120000 nebūs paaugstinātas maksas numurs un turpmāk zvanot uz to zvanītājam tiks piemērots standarta tarifs zvanam uz stacionāro tālruni.

 

Līdz ar jaunā VID nodokļu un muitas informatīvā tālruņa numura 67120000 ieviešanu tiks nodrošināta arī zvanu ieraksta funkcija, kas ļaus rūpīgi sekot sniegto konsultāciju kvalitātei un savlaicīgi noteikt nepieciešamos pakalpojuma pilnveidošanas pasākumus.

 

Lai VID klientiem atvieglotu pāreju uz jauno VID nodokļu un muitas informatīvā tālruņa numuru 67120000, jau no 2014.gada 3.jūnija, zvanot uz līdzšinējo tālruņa numuru 1898, zvanītājam tiek atskaņots individualizēts audio paziņojums par plānoto informatīvā tālruņa numura nomaiņu. Savukārt pēc 2014.gada 3.jūlija zvanītājam tiks atskaņots individualizēts audio paziņojums par to, ka numurs 1898 ir mainīts uz 67120000 ar aicinājumu klientam pašam jau veikt atzvanu uz jauno numuru.

 

VID nodokļu un muitas informatīvais tālrunī 67120000 tiks piedāvāti šādi sarunas temati:

 

Nodokļi un elektroniskās deklarēšanas sistēma

  • Privātpersonas, kas neveic saimniecisko darbību
  • Komersants

           

Muita

  • Konsultācijas muitas jomā
  • Tranzīta sistēmas
  • Eksporta un importa sistēma

 

Akcīzes preču aprite

  • EMCS palīdzības dienests
  • Konsultācijas akcīzes preču jomā

 

VID nodokļu un muitas informatīvā tālruņa 67120000 darba laiks paliek nemainīgs, proti, darba dienās no 8.30 – 17.00 (pirmssvētku dienās līdz plkst. 16.00). Zvanot uz VID nodokļu un muitas informatīvo tālruni 67120000, iedzīvotājiem arī turpmāk būs iespēja uzzināt vispārīgu informāciju par VID kompetencē esošajiem jautājumiem, savukārt detalizētākas atbildes uz saviem jautājumiem iedzīvotāji joprojām varēs saņemt vēršoties klātienē vai rakstiski VID klientu apkalpošanas centrā Talejas ielā 1, Rīgā, sūtot jautājumu elektroniski VID mājaslapā vai arī uz e-pasta adresēm VID.konsultanti@vid.gov.lv (konsultācijas nodokļu jautājumos) un MP.konsultacija@vid.gov.lv (konsultācijas muitas jautājumos).

 

VID bezmaksas diennakts uzticības tālruņa numurs paliek nemainīgs – 80009070. Zvanot uz to vai arī rakstot uz e-pasta adresi parkapumi@vid.gov.lv iedzīvotājiem ir iespēja, saglabājot anonimitāti, sniegt informāciju par kontrabandu, nodokļu nemaksāšanu un algām aploksnē, kā arī nelikumīgu VID amatpersonu rīcību.

 

Atgādinām, ka šobrīd notiek visu Rīgā izvietoto VID struktūrvienību pārcelšanās uz vienoto VID administratīvo ēku kompleksu Talejas ielā 1, Rīgā. Aicinām iedzīvotājus aktīvi sekot līdzi aktuālajai informācijai par VID pārcelšanos VID mājaslapā www.vid.gov.lv, klientu apkalpošanas centros, sociālajos tīklos un plašsaziņas līdzekļos.