„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.8 °C
apmācies

„Daugavpils, turpini tādā pašā garā!”

„Jau labi sen neesam pie jums bijuši!” vienā balsī teica Ļova un Šura, grupas „Bi-2” līderi. Un, tik tiešām, pēdējo reizi Daugavpilī viņi uzstājās pirms vairāk nekā desmit gadiem. Uz pilsētas svētkiem viņi atlidoja no Bordo (Francija) un pirms koncerta apmeklēja cietoksni. Kā teica Šura, kopš viņu pēdējā apmeklējuma galvenā atšķirība Daugavpilī esot atklātais Marka Rotko mākslas centrs. „Internetā bija rakstīts, ka pie jums izstādītas reprodukcijas, bet izrādījās, ka tie ir oriģināli. Mēs bijām ļoti pārsteigti. Mums ļoti patīk Rotko. Paldies speciālistei Faridai Zaletilo par ekskursiju!” savos iespaidos dalījās mūziķi. Daugavpils kopumā viņiem šķita tīra, sakopta, skaista pilsēta. „Turpiniet tādā pašā garā!” novēlēja Ļova.

Pagājušajā gadā daugavpiliešus un pilsētas viesus Daugavpils svētkos iepriecināja seni „Bi-2” draugi – Latvijas grupa „Prāta vētra”. Viņu kopdarbs – dziesma „Slidenās ielas” jau sen kļuvusi par hītu. Mūziķi iepazinušies nejauši, Rīgā. Koncertā pirmie uzstājās latvieši, pēc viņu priekšnesuma „Bi-2” tehniskais personāls operatīvi novāca „Prāta vētras” aparatūru un uzlika savējo. „Un tad „Prāta vētru” izsauca uz „bis”, smejas Ļova un Šura. Tālāk jau bija tehnikas jautājums. „Prāta vētras” solists Renārs Kaupers toreiz no dziesmas piedziedājuma uzzināja vārda „inomarka” nozīmi, tagad smejas mūziķi. Pēc superpopulārās dziesmas „Slidenās ielas” tika ierakstīta vēl viena kompozīcija „Kasajasj zemli”, kuras ierakstīšanā piedalījās vēl viens Krievijas mūziķis Naiks Borzovs. „Septembrī iznāks mūsu jaunais albums, tur būs pārsteigumi,” Šura lika saprast, ka draudzība ar „Prāta vētru” turpinās.

„Bi-2” uzskata, ka viņu fani Latvijā ir vieni no uzticamākajiem un Latvija un citas Baltijas valstis ir vienas no iemīļotākajām vietām.

Visu rakstu lasiet 13.jūnija numurā.