„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Stipendijas piešķirs tiem, kuri strādās Daugavpilī 5 gadus

Daugavpils domes sēdē deputāti apstiprināja izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumos par kārtību, kādā piešķiramas stipendijas Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas fakultātes studentiem.

Deputāts un ziņotājs Reinis Joksts pastāstīja, ka galvenais nosacījums stipendijas saņemšanai būs augstskolas absolventa pienākums nostrādāt piecus gadus Daugavpils medicīnas iestādēs. R. Joksts paziņoja kolēģiem statistikas datus: pašlaik Rīgas universitātē mācās 97 studenti no Daugavpils un Daugavpils novada, t. sk. sestajā kursā – 29 cilvēki. Saskaņā ar noteikumiem, studenti varēs saņemt 43 eiro mēnesī, bet rezidenti (nākamie ārsti) – 220 eiro mēnesī.

Stipendijas pretendentam būs jānoslēdz līgums ar pašvaldību. „Gadījumā, ja būs vēlēšanās lauzt līgumu pirms termiņa, stipendiātam būs jāsamaksā kompensācija,” piebilda domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.