„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

„Pilskalnes Siguldiņas” takas reklamē pūce un Sprīdītis

Dabas parks „Pilskalnes Siguldiņa”, tāpat kā „Dvietes paliene”, ir dabas pērle, ko brīvdienās vai atvaļinājumā brauc lūkot gan Ilūkstes novada ļaudis, gan kaimiņi, saka Ilūkstes novada kultūras centra Pilskalnes pagasta pārvaldes kultūras darba organizatore Skaidrīte Azarstarpe, kas ir arī jaunā tūrisma informācijas namiņa saimniece.

Gids Pūce ar Sprīdīša lāpstu rokā, kura lomā iejūtas Skaidrīte ar kolēģēm, katru pastaigu cenšas bagātināt ne tikai ar faktiem, kurš koks ir vislielākais vai kuram biotopam mājvieta ir tikai Pilskalnē, bet arī pastāsta kādu nostāstu, teiku par dabas parka ievērojamo dabas objektu Melno kalnu.

Šogad ir uzstādīts guļbūves namiņš, kur atrodas tūrisma informācijas punkts un kase, turpat atrodas guļbūves tualete. Cilvēki var paņemt no krāna dzeramo ūdeni. Vietēji meistari ir pagatavojuši arī koka novietni velosipēdiem. Parkā ir daži jauni vides objekti, piemēram, Skaidrītes izveidotais puķu krēsls. Savukārt velotaku tagad reklamē pārvaldnieces Ludmilas Riekstiņas dāvinātais stilizētais ziedu velosipēds.

Visu rakstu lasiet 20.jūnija numurā.