„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
apmācies

„Muzykys Skrytulī” sasatiks draugi

Gunta Mežule un Anna Briška, tai pat kuo Jurs Viļums, ir jaunuos latgalīšu muzykys festivala „Muzykys Skrytuļs” īdybynuotuojis. Pyrms kotra festivāla Guntai un Annai prosa, kuods byus pasuokums šūgod, un obys, meiļuodamys jūkus, pasmaida, ka festivalā byus i prīka strūklakys, i muzykali salūti, i jaunys zvaigzneitis saskrīs muzykys debešūs. Ar tuodu pošu optimismu Anna un Gunta „Latgalis Laikā” pīsoka jubilejis pīktū „Muzykys Skrytuli”, kas skanēs nu 4. leidz 6. juļam.

Nūsaukums „Muzykys Skrytuļs” ir pajimts nu latgalīšu dzejnīka Valentina Lukaševiča dzejūļa. Gunta atguoduo, ka, rokstūt projektu (pyrmajam festivalam beja pīsaisteiti pīcu mozu projektu leidzekli), obi ar Juri Viļumu dūmova, kuo nūsaukt festivalu. Jurs pastīpe rūku un nu plaukta izjēme V. Lukaševiča gruomotu, atšķiera dzejūli, kurs aicynuo, ka „kruot var na tikai naudu”, kur beja runa par skrytuli. Gunta un Jurs prīkā īsasauce -- festivals byus „Muzykys Skrytuļs”. Bet moto „kruot var na tikai naudu” palyka kuo festivāla apakšnūsaukums. Šūgod jis īgyus jaunu, plošuoku saturu, atsazyna Gunta.

Na visi zyna tū, ka „Muzykys Skrytuļs” ir alternativs vuords baltiskajam vuordam „kompaktdisks”, atguodynova Anna, puorskaiteidama, ka jauni „muzykys skrytuli” ir izguojuš grupom „Sovvalņīks”, „Rikši”, Green Novice”, pavysam dreiž jauns „muzykys skrytuļs” byus i grupai „Dabasu Durovys”.

Visu rakstu lasiet 20.jūnija numurā.