„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Pirmo reizi Daugavpilī – „Gaudeamus”

 

 

No 27. līdz 29. jūnijam Daugavpilī notiks 17. Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki „Gaudeamus”, kas pulcēs ap 5000 dalībnieku no trim Baltijas valstīm. Latviju festivālā pārstāvēs vislielākā delegācija – 1671 dalībnieks, no Lietuvas ieradīsies 1600, bet no Igaunijas - 818 dalībnieki.

Daugavpils Universitātes mārketinga direktors Jānis Kudiņš pastāstīja, ka Daugavpilī šādi studentu svētki notiks pirmo reizi, jo līdz šim vienmēr ticis rīkots Rīgā, taču šogad galvaspilsēta esot piesātināta ar citiem pasākumiem, tāpēc atteikusies no organizatora pienākumiem. Uzņemties „Gaudeamus” rīkošanu pieteikušās vairākas pilsētas, kurās darbojas augstskolas, tostarp Daugavpils, kas tika atzīta par piemērotāko festivāla norisei.

Festivāls sāksies 27. jūnijā plkst. 16.00 ar visu trīs Baltijas valstu mākslas augstskolu rektoru darbu izstādes atklāšanu Marka Rotko mākslas centrā. Turpinājumā plkst. 18.00 Daugavpils Kultūras pilī notiks Igaunijas, Latvijas, Lietuvas tautas deju ansambļu koncerts, kurā piedalīsies četri labākie kolektīvi no katras valsts. Pēc tam plkst. 20.30 Daugavpils Latviešu kultūras centrā notiks simfoniskās mūzikas koncerts, kurā piedalīsies arī visu svētku dalībvalstu mūzikas augstskolu rektori.

Šīs pašas dienas pievakarē cauri pilsētai uz Daugavpils cietoksni aizvīsies svinīgs dalībnieku lāpu gājiens, kas sāksies plkst. 22.00.

Pasākumiem bagāta būs festivāla otrā diena - 28. jūnijs. No plkst.12.00 līdz 17.00 Daugavpils iedzīvotāji un viesi ir aicināti pulcēties pie Daugavpils Universitātes galvenās ēkas, lai baudītu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nacionālās programmas. Jāpiebilst, ka domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis parakstījis rīkojumu budžeta iestādēm un kapitālsabiedrībām svētku norises laikā pacelt Latvijas valsts karogu pie administratīvam ēkām un apsaimniekošanā esošām dzīvojamām ēkām.

Visu rakstu lasiet 27. jūnija "Latgales Laikā".