„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Gidi popularizēs Daugavpils novadu

Daugavpils novadā ir noslēgusies gidu skola, ko pirmo reizi rīkoja Daugavpils novada pašvaldības aģentūra TAKA (tūrisma, atpūtas un kultūras aģentūra). Skolu absolvēja 23 cilvēki, kas maija nogalē prezentēja gandrīz 20 tūrisma maršrutus, saņemot gidu apliecību.

Par gidu piedāvājumu jau šajā tūrisma sezonā „Latgales Laikam” pastāstīja aģentūras direktors Rolands Gradkovskis un tūrisma speciāliste Mudīte Kiseļova.

Trīs gidi - Anita Mozule, Marta Bicāne un Jānis Kudiņš - turpmāk popularizēs Višķu pagastu. Marta Bicāne aicinās ne tikai uzzināt, kā tapa katoļu dievnams, bet arī, uzkāpjot zvanu tornī, atklāt, kur atrodas „Parīze” un „Maskava”, ar cik ezeriem ir bagāts Višķu pagasts. Višķu parkā aug unikāli koki un augi, tostarp tur ir ieaugušas no Ķīnas atvestās dabas veltes, -- zina stāstīt Anita Mozule. Savukārt Jānis Kudiņš iepazīstināja ar savu senlietu kolekciju un pagasta leģendām un parādīja mīlestības koku -- lielu vīksnu. Kā ir novērojis gids, katra mēneša 17. datumā plkst.15.00 ir jāpieskaras mīlestības kokam, tad jaunlaulāto vai mīlētāju dzīvē notiekot brīnumainas lietas.

Līksnas pagastā Iluta Kriškijāne un Tatjana Jevstejeva-Aksjuta tūristus mudinās pastaigāties pa taku, kuru 19. gadsimta sākumā balta zirga mugurā mērojusi grāfu Zībergu-Plāteru atvase, dzejniece un poļu brīvības cīņu dalībniece Emīlija Plātere. Turklāt līksnieši ir gatavi iesaistīt arī tūristus improvizētās izrādēs, kas stāstīs par grāfu dzīvi.

Visu rakstu lasiet 1.jūlija numurā.

Komentāri

05.07.2014 21:18
ods
Jasmejas. No visiem "gidiem" tikai paris var vadit ekskursijas. Ko gan citu var gaidit no diletantiem Gradkovska (deputates Janinas Kursites ubralens) un Kiselovas (eks. Krekeles no Liksnas, kuras masa Inga gan vada uz slodzi novada partneribu, gan uz slodzi strada rotko cenyta - gaisie un neaizvietojamir prati). Izmesta nodoklu maksataju nauda. Domes deputati ar visu ir apmierinati