„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Latgales programma darbosies arī turpmāk

Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma 4.jūlijā apmeklēja Daugavpili, lai piedalītos Holokausta upuriem veltītā piemiņas pasākumā. Pirms došanās uz Daugavpili viņa bija goda viešņa Rēzeknes augstskolas Inženieru fakultātes jaunā korpusa atklāšanā.

Beidzamo reizi Laimdota Straujuma bija Daugavpilī pirms diviem gadiem, būdama zemkopības ministres amatā, un arī šoreiz pilsēta viņai šķita ļoti sakopta, tīra, attīstība, pēc viņas teiktā, esot jūtama it visur. Uz jautājumu, kuri Daugavpils projekti viņai šķiet vissvarīgākie, Laimdota Straujuma atbildēja, ka katrā pilsētā un novadā paši labi zina, kas viņiem ir vissvarīgākais, kas jāattīsta vispirms, un diezin vai, atrodoties Rīgā, par to var droši spriest. Ministru prezidente uzskata, ka Latgales atbalsta programma ir veiksmīgi īstenojusies, Latgale var cerēt uz turpmāku valdības atbalstu, un 2014.—2020. gada plānošanas periodā reģions saņems 50 miljonus eiro.

Laimdota Straujuma ir pārliecināta, ka augstskolu jauno korpusu celtniecība Latgalē ir pamatota, tas noturēs reģionā jaunos speciālistus, un viņi masveidā nebrauks uz galvaspilsētu un ārzemēm. Inženieru fakultātes korpuss Rēzeknē ir vismodernākais Baltijas valstīs, savukārt augustā tiks atklāts jaunais Daugavpils Universitātes korpuss. Šīs augstskolas spēj sagatavot jaunos uzņēmējus un piesaistīt studentus no kaimiņvalsts Lietuvas. Ministru prezidente ir pārliecināta, ka tie, kas aizbraukuši no Latvijas labākas dzīve meklējumos, atgriezīsies dzimtenē. Viņa ir tikusies ar jaunajiem Latgales zemniekiem, kuri ir atgriezušies Latvijā, un tagad strādā savu vecāku saimniecībā. „Viņi grib vākt zemenes šeit, nevis Anglijā,” teica L. Straujuma.

Visu rakstu lasiet 8.jūlija numurā.