„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Vai bezvadu internets tramvajos un elektroniskie tablo pieturās ir reāli?

Daugavpils domes Finanšu komitejas sēdē pusstundu ilgā diskusijā izvērtās uzņēmuma „Daugavpils satiksme” attīstības stratēģijas projekta apstiprināšana 2014.—2016. gadam.

Uzņēmuma valdes loceklis Ēvalds Mekšs informēja par galvenajiem mērķiem, kurus viņi gatavojas sasniegt nākamā pusotra gada laikā – kvalitatīvu un pieejamu sabiedriskā transporta pakalpojumu pieejamība pilsētas iedzīvotājiem, ES līdzekļu piesaistīšana infrastruktūras uzlabošanai, efektīvas uzņēmuma darbības iekšējās kontroles nodrošināšana. Kā viens no mērķiem projektā ir iekļauta tūrisma joma.

Deputāti Ritu Strodi visvairāk ieinteresēja tramvaju tūrisma attīstības jautājums. Viņa pastāstīja, ka dažās valstīs tūristi speciāli stāv rindā, gaidot retro vagonus, un ir gatavi maksāt trīskāršu cenu par braucienu šādā vagonā. Ja Daugavpilī būtu šāds speciāls retro vagons, kuru, piemēram, apgleznotu vietējie mākslinieki, R.Strode ir pārliecināta, ka šāda izklaide būtu ļoti pieprasīta.

Deputāta Jevgeņija Careva sapņi sniedzās vēl tālāk. Viņš painteresējās, vai uzņēmums plānos tādus pakalpojumus kā bezvadu internets (Wi-Fi) vagonos, kā arī elektronisko tablo uzstādīšanu sabiedriskā transporta pieturās, kādi jau sen ir daudzās Eiropas valstīs.

Visu rakstu lasiet 8.jūlija numurā.