„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

„Latgales bekons” paši audzē, ražo un tirgo

A/s „Latgales bekons” Višķu pagastā strādā nepilnus 40 gadus. Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Anna Tenisa „Latgales Laikam” atzina, ka cūkkopība ir nozare, kas vienmēr piedzīvo dažādus pārbaudījumus. Šobrīd cūkkopību atkal apdraud cūku mēris, tāpat cūkkopjiem ir jādomā, kā saglabāt fermas apstākļos, kad Latvijas tirgū no citām Eiropas valstīm ienāk krietni lētāka cūkgaļa un tās produkcija.

Uzņēmumam „Latgales bekons” šī brīža galvenās galvassāpes ir cūku mēris, kas ir konstatēts lauku saimniecībā turpat kaimiņos Krāslavas un Dagdas novadā. Uzņēmuma teritoriju apjož zaļš žogs, kas uzcelts par pirmā realizētā ES projekta naudu pirms dažiem gadiem, kad klasiskais cūku mēris Latvijas pierobežā bija konstatēts pirmo reizi kopš padomju laikiem. Žogs ir no skārda un ierakts 0,5m dziļumā, tas neļauj savvaļas dzīvniekiem iekļūt teritorijā. Uzņēmumā ir ieviesta karantīna. Ir uzstādīta barjera, kas neļauj nepiederošām personām vienkārši iebraukt un ieiet a/s “Latgales bekons” teritorijā. Piesardzības nolūkos visas dezinfekcijas barjeras ir apstrādātas un piepildītas ar dezinfekcijas līdzekļiem. Savukārt strādnieki stingri ievēro kārtības un higiēnas noteikumus, arī viņi ir ieinteresēti, lai cūku mēris neskartu uzņēmumu.

Visu rakstu lasiet 8.jūlija numurā.