„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Visa Latgale sabrauca uz festivālu „Muzykys Skrytuļs”

Gan dalībnieki un rīkotāji, gan klausītāji latgaliešu jaunās mūzikas festivālu „Muzykys Skrytuļs” atzina par lielāko kultūras pasākumu Latgalē. Turklāt pirmo reizi festivāla pastāvēšanas vēsturē tas notika trīs dienas - no 4. līdz 6. jūlijam.

Līksnas pagasta iedzīvotāji, pārvaldes darbinieki un daudzie brīvprātīgie, Guntas Mežules, Annas Briškas un Birutas Ozoliņa sapulcināti, izdarīja milzum daudz, lai viss, pat tālākais Līksnas muižas parka stūrītis, stāstītu, ka „Muzykys Skrytuļš” ir muzikāla talka, kā iepriekš intervijā „Latgales Laikā” deklarēja Gunta un Anna un kā scenogrāfiski bija iecerējis Egils Viļumovs. Lai uzņemtu ap 400 mūziķu, tāpat mājražotāju un amatnieku, uzcienātu, remdētu slāpes, iesaistījās daudzi Līksnas zemnieki, uzņēmēji, amatnieki.

Līksnieši pēc labi padarīta darba sacīja tā -- „Muzykys Skrytuļs” ir ieripināts tik stipri, ka tas pieskandinājis Latviju , jo pēdējā nedēļā par festivālu raidīja visas lielās radio stacijas un TV kanāli. Pēc dažiem gadiem tas atkal ieripos Līksnā, lai popularizētu latgaliešu mūziku, kultūru un tradīcijas.

Visu rakstu lasiet 8.jūlija numurā.