„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.9 °C
daļēji mākoņains

Aicina balsot par labāko pludmali Latvijā

Piekrastes balvas izcīņa ir sākusies. No 28. jūlija, interneta vietnē http://www.manajura.lv/lv/piekrastes-balva/var balsot par labāko, mīļāko, sakoptāko piekrasti Latvijā. Atdot balsi savai pludmalei aicināts ikviens, jo Piekrastes balvas mērķis ir noskaidrot un apbalvot iedzīvotāju iemīļotāko piekrasti.

Piekrastes balvas izcīņa norisinās sadarbībā ar Zilā Karoga kampaņu, kas Latvijā apvieno tās pašvaldības, kas iegulda darbu un pūles atbildīgā piekrastes apsaimniekošanā. Vides izglītības fonda ieviestā Piekrastes balva jau otro gadu aicina izvēlēties Latvijas labāko peldvietu, kas iegūs Piekrastes balvu – atzinības zīmi, ar ko lepoties visas nākamās sezonas garumā.

Šīgada Piekrastes balvas vadmotīvs ir daudzveidība un sakoptība. Izvēloties favorītu starp izvirzītajām peldvietām, aicinām vērtēt, kura no iemīļotajām vietām atbilst šiem kritērijiem.

Šogad Piekrastes balvu izcīna Latvijas labākās peldvietas no Rīgas, Jūrmalas, Liepājas, Ventspils, Engures, Kuldīgas, Saulkrastiem, Daugavpils un Jēkabpils. Piekrastes balvas Atklājuma nominācijā iespējams norādīt savu mīļāko peldvietu, ja tās nav izvirzīto 9 peldvietu sarakstā. Balsošana notiks līdz 1. septembrim.

2013.gadaPiekrastes balvu sīvā konkurencē ar vairāk nekā 6 tūkstošiem balsu izcīnīja Limbažu Lielezera peldvieta

„Latvijas piekraste ir skaista. Gan pie jūras ar majestātiskajām smilšu pludmalēm 500 kilometru garumā, gan iekšzemē ar ezeru oāzēm. Un mums visiem patīk tur viesoties. Tādēļ Piekrastes balva ir mūsu paldies tām pašvaldībām un apsaimniekotājiem, kas rūpējas par to, lai mūsu viesošanās būtu patīkama un saudzīga arī apkārtējai videi,” Piekrastes balvas stāstu atklāj Vides izglītības fonda komanda.

Piekrastes balva tradicionāli tiek izsludināta vērienīgākās jūras piekrastei veltītās vides kampaņas/ekspedīcijas Mana jūra 2014 laikā. Mana jūra sākās 2. jūlijā uz Lietuvas/Latvijas robežas. Katrā posmā dalībnieki veic jūras piesārņojošo atkritumu situācijas izvērtējumu, Mazo talku, kā arī padziļinātu piekrastes apsaimniekošanas situācijas izpēti. Sekot līdzi piekrastes piesārņojuma datiem var Vides izglītības fonda Twitter kontā https://twitter.com/videsfonds. Šonedēļ Mana jūra dalībnieki mēro pēdējo – Vidzemes jūrmalas posmu. Ekspedīcija finišēs 1. augustā Ainažos.

Pieteikties ekspedīcijai var www.manajura.lv vai zvanot ekspedīcijas vadītājam Uldim Moram (t. 26440598).

Mana jūra 2014 virtuālajos viļņos www.manajura.lv; https://www.facebook.com/tirajuravieno; https://twitter.com/Videsfonds; www.videsfonds.lv