„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Apstiprināts jaunais atkritumu izvešanas tarifs

Daugavpils domes sēdē deputāti vienbalsīgi nobalsoja par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas jaunā tarifa apstiprināšanu. Ziņojumu nolasīja domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe.

No 1. augusta Daugavpilī atkritumus izvedīs jauns operators – firma „Clean R”, agrāk šis funkcijas veica pašvaldības uzņēmums „SpecATU”. Jaunais tarifs ir par 43% zemāks par pašreizējo un būs 7,31 eiro par vienu kubikmetru (bez PVN) un 45,69 eiro par tonnu (bez PVN). Tas stāsies spēkā no 1. augusta.

Tarifu veido šādas pozīcijas: 2,15 eiro par kubikmetru un 13,41 eiro par tonnu (bez PVN) – maksa par savākšanu, glabāšanu, iekraušanu un pārvešanu (t. sk. lielgabarīta un bīstamie atkritumi), kā arī atkritumu nodošana pārstrādei, reģenerācijai vai apglabāšanai; Sabiedrisko pakalpojumu regulatora apstiprinātais tarifs par atkritumu apglabāšanu poligonā – 3,24 eiro par kubikmetru un 20,28 eiro par tonnu (bez PVN); dabas resursu nodoklis – 1,92 eiro par kubikmetru un 12 eiro par tonnu (bez PVN).

Visu rakstu lasiet 29.jūlija numurā.