„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
apmācies

„Bunkurs” apvieno kolekcionārus un stāsta par civilās aizsardzības vēsturi

Daugavpilī, Teātra ielas 13 ēkas pagrabstāvā, kur padomju laikā atradās civilās aizsardzības bunkurs, durvis vērusi galerija „Bunkurs”. Īpašnieki un domubiedri pirmo prezentēja civilās aizsardzības karšu, plakātu, aprīkojuma (gāzmasku, radiācijas mērinstrumentu u.c.) ekspozīciju, kas pakāpeniski tiks papildināta.

Vietējais uzņēmējs un kolekcionārs Sergejs Kumejskis pastāstīja, ka divus gadus meklējis īstu civilās aizsardzības bunkuru ar domu izveidot pulcēšanās vietu kolekcionāriem un vēsturisku izstāžu un ekspozīciju zāli. „Telpās esam saglabājuši īstās metāla durvis, kā bunkurā piederas. Vēl vienas mazākas durvis ved uz pazemes eju (tā, diemžēl, ir aizbērta). Tāpēc arī galvenā ekspozīcijas tematika ir civilā aizsardzība. Te ir daudz citu telpu. Vienā atradīsies pastāvīgā ekspozīcija un tiks rīkotas tematiskās izstādes no privātajām kolekcijām, citā katru sestdienu pulcēsies kolekcionāri,” teica Sergejs. Viņš plāno izstādīt 19. gadsimta un 20. gadsimta sākuma dokumentus, kas stāsta par Daugavpili, tostarp cietoksni.

Visu rakstu lasiet 8.augusta numurā.