„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

Privātais sektors gaida skaidrību par atkritumu izvešanu

Kamēr pie daudzdzīvokļu mājām Daugavpilī valda haoss ar konteineriem un ap tiem krājas atkritumu kalni, privātajā sektorā ir mierīgāk – vienkārši vairākums iedzīvotāju vēl nav noslēguši līgumu ar jauno firmu.

Ļoti daudzi privātmāju īpašnieki joprojām vilcinās un neslēdz atkritumu apsaimniekošanas līgumu. Piemēram, Judovkas iedzīvotāja Olga, kura atgriezās mājās no darba, teica, ka vēl neesot noslēgusi līgumu un tuvākajā laikā neplāno to darīt, jo pat pilsētas domē vēl īsti nezina, kā strādās jaunais operators, kā arī, ko tas izvedīs un ko – atstās. „Kāpēc steigties ar līguma slēgšanu, ja nosacījumi pastāvīgi mainās? Mani ļoti satrauc jautājums, vai es drīkstēšu izmest atkritumos lakstus un nokritušos ābolus no dārza,” saka Olga.

Daudzi Grīvas iedzīvotāji sūdzas, ka vēl joprojām nav kārtības atkritumu izvešanā, lai gan no 1. augusta jau pagājusi nedēļa. Iepriekšējais operators joprojām izved atkritumus, bet dara to izlases veidā, nevis tā, kā agrāk. Savukārt jaunais operators bez līguma atkritumus neizved. Atbildot uz jautājumu, kāpēc cilvēki vēl nav noslēguši līgumu, Grīvas iedzīvotāji min dažādus iemeslus – daži gaida, kad operators pats atnāks pie viņiem uz mājām un izteiks piedāvājumu, citi nespēj tikt uz firmas biroju vecuma vai veselības stāvokļa dēļ (jo īpaši viņus biedē perspektīva vairākas stundas stāvēt rindā).

Visu rakstu lasiet 8.augusta numurā.