„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Zemessargi mācījās sadarboties

No 4. līdz 9. augustam 2. Zemessardzes novads rīko Rotas kaujas grupas lauka nometni. Lauka nometne tiek rīkota, lai paaugstinātu zemessargu teorētiskās un praktiskās zināšanas rotas sastāvā pildīt dažādus kaujas uzdevumus, kā arī pilnveidotu vienības standarta operāciju plānošanu, pievēršot uzmanību valsts aizsardzības uzdevumiem.

Nometnē piedalās aptuveni 200 cilvēki, t. sk. medicīnas, nodrošinājuma dienests, kaujas vadi, izlūkvads un citas apakšvienības. Karstā laika dēļ tika mainīts mācību grafiks. Tās sākās pulksten četros no rīta un turpinājās līdz desmitiem. Pēc tam dienas vidū, vislielākajā svelmē, bija pārtraukums, bet pievakarē zemessargi atsāka savu pienākumu pildīšanu.

Zemessardzes 34. artilērijas bataljona komandieris Gunārs Vizulis pastāstīja, kādi uzdevumi ir jāveic mācību laikā: „Mums ir jāpilda valstiski uzdevumi mūsu teritorijas aizsargāšanā. Četrpadsmit dienas karavīri piedalījās mācībās savās vienībās. Tagad kopējā nometnē viņi pārbaudīs iegūtās zināšanas un parādīs savas spējas strādāt kopā, vienas rotas sastāvā. Pirmajās četrās dienās notiek mācības – pilnveidojam un nostiprinām agrāk iegūtās zināšanas, nākamajās divās dienās notiek testēšana, pēc tam varēs ātrās reaģēšanas rotas gatavību un efektivitāti. Vienlaikus notiek komandieru mācības.”

Visu rakstu lasiet 8.augusta numurā.