„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.2 °C
apmācies

Teātra sezona sāksies ar festivālu

Daugavpils teātris ir sācis darbu jaunajā sezonā, un 12.augustā notika gan kolektīva sapulce, gan arī mediji preses konferencē klubā „Artilērijas pagrabi” tika iepazīstināti gan ar topošo repertuāru, gan ar jau otrā starptautiskā teātra festivāla „Telpa Daugavpils” iecerētajām norisēm.

Festivālu „Telpa Daugavpils” atklās 19.augustā, savukārt tajā iestudētās performances būs skatāmas 27. un 28.augustā. Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs pastāstīja, ka šogad skatītājiem būs vairāk iespēju noskatīties festivāla laikā tapušos iestudējumus, tomēr jāņem vērā, ka „Telpa Daugavpils” ir vienreizējs pasākums un pēc festivāla noslēguma performances vairs nebūs skatāmas.

Izrādes Daugavpils teātrī būs skatāmas jau septembrī, tomēr par īstu sezonas atklāšanu O.Šapošņikovs uzskata pirmizrādi – 3.oktobrī ir iecerēts sākt teātra sezonu ar I.Buņina stāstu iestudējumu krievu valodā. „Mēs droši varam runāt par sezonas pirmo pusi – līdz gada beigām. Ir plānotas sešas jaunas izrādes, un mums tas būs rekords,” atklāj teātra vadītājs. Latviešu valodā skanēs sen solītais mūzikls. Tas būs Rūdolfa Blaumaņa „Īsa pamācība mīlēšanā” ar Raimonda Paula mūziku.

Visu rakstu lasiet 15.augusta numurā.