„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+0.8 °C
neliels sniegs

Daugavpils novada iedzīvotāji netic vienotam tarifam

Nedēļu pēc pirmās informatīvās sapulces Naujenes pagasta Kraujā, kas bija veltīta vienotā apkures tarifa projektam, uzņēmums „Naujenes pakalpojumu serviss” (NPS) organizēja otru tikšanos Kalkūnos.

Priekšlikums organizēt tikšanos ar Kalkūnes pagasta iedzīvotājiem izskanēja Kraujā. Informācijas trūkuma dēļ tur uz sapulci atnāca tikai trīs iedzīvotāji, bet no Daugavpils novada domes vadības toreiz nebija neviena. Savukārt Kalkūnos uz sapulci ieradās 30 iedzīvotāji, kuri uzzinājuši par to no kāpņu telpās izliktajiem sludinājumiem, toties novada domes vadība atkal neatbrauca. Nebija ne deputātu, ne pagasta pārvaldes vadītāja, ne Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas pārstāvju.

Ziņotāja un atbildētāja lomā bija NPS vadītājs Aivars Elksniņš. Uz „Latgales Laika” jautājumu, vai klāt būs novada domes vadība, viņš atbildēja: „Bet, vai vajag?”

A.Elksniņš izskaidroja jaunā vienotā tarifa ieviešanu, rādītājus tabulās, aprēķina metodiku. NPS vadītājs paziņoja, ka gadījumā, ja tiks apstiprināts jaunais tarifs -- 56,22 eiro par megavatstundu (bez PVN), tarifs, kas pašlaik ir spēkā Kalkūnos, -- pagaidām vēl 44,78 lati par megavatstundu (bez PVN), samazināsies par 10—13%, un tas arī bija reformu galvenais mērķis. Pateicoties iespaidīgam novada pašvaldības finansiālam ieguldījumam jaunas katlumājas un siltumtrašu būvniecībā Vecstropos, divus novada lielākos pagastus varēs apkurināt ar šķeldu un tarifs vairs nesvārstīsies gāzes cenu dēļ – šādu variantu piedāvāja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija.

Visu rakstu lasiet 19.augusta numurā.