„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
apmācies

„Grand Prix” Daugavpilī - Kjasta Puodžuka laimīgā biļete

Izrādās, ka Pasaules čempionāta posmu spīdvejā var noorganizēt nepilnas diennakts laikā. 16. augustā ieplānotais pasaules „Grand Prix” sērijas posms Rīgā tika atcelts un pārcelts uz nākamo dienu Daugavpilī. Līdz sacensību oficiālajam sākumam viss bija gatavs – samontētas un noregulētas iekārtas, ievilkti elektrokabeļi.

Kad līdz sacīkšu sākumam Rīgā bija palikušas dažas stundas, bija skaidrs, ka treks nav gatavs sacensībām. Pirms tam vairākas dienas lija, oficiālais treniņš bija pārcelts no piektdienas uz sestdienu, bet ap pusdienlaiku vairs nebija šaubu – treks nav derīgs. Tā kā nebija drenāžas, viena no virāžām pārvērtās biezā masā, kurā kājas iegrima līdz potītei. Spīdvejisti vienbalsīgi nolēma, ka nestartēs Biķernieku trasē tās nedrošā stāvokļa dēļ.

Latvijas spīdveja cienītājiem lieliska dāvana bija Kjasta Puodžuka piedalīšanās pamatsacensībās. Ar „wild card’ Latvijas posmā startēja Andžejs Ļebedevs, Kjasts saņēma 17. numuru – viņš bija pirmais rezervists. Alkohola testu neizturēja austrālietis Dārsijs Vords, tāpēc netika pielaists pie sacensībām, tāpēc trekā devās Kjasts un izcīnīja piekto vietu – tas ir labākais Latvijas spīdvejistu sasniegums Latvijas „Grand Prix” posmos, savukārt kopvērtējumā Kjasts ir astoņpadsmitais.

Visu rakstu lasiet 19.augusta numurā.