„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

„Vabolīte” – sirdslieta uz visu dzīvi

Pašā vasaras vidū Krāslavā „salidoja” krāsainās Volkswagen vabolītes, kur tās sagaidīja vietējie vabolīšu cienītāji Stefans un Natālija Narķeļuni. Latgalē vabolīšu salidojums notika pirmo reizi un varētu kļūt par aizsākumu jaukai tradīcijai.

Stefana saimei pieder viena no skaistākajām ēkām Krāslavā, kurā atrodas viņu veikals „Ziedu dzirnavas”. No veca bruģakmeņa mūrēto māju ar pulksteņa torni un dzirnavām vācu arhitektūras tradīcijās Stefans uzbūvējis pats. Ilgus gadus viņš nostrādājis par restauratoru, atjaunojot senas lietas un ēkas, bet beidzmajos gados par viņa sirdslietu kļuvušas vabolītes.

Pirmo reizi vabolīti Stefans ieraudzījis četru gadu vecumā, kad no Čehijas ar vabolīti Krāslavā ieradās inženieris būvēt sausā piena rūpnīcu. Padomju laikos redzēt ārvalstu automašīnu bijis liels notikums, tāpēc tā iespiedusies viņam atmiņā. Kad pirms gadiem desmit kādā auto žurnālā ieraudzījis sludinājumu, ka Ādažos tiek pārdota vabolīte, Stefans beidzot ticis pie sava bērnības sapņa, un kopš tā laika abu dzīve grozoties ap šo automašīnu. Ar pirmo „lūpu krāsas toņa” vabolīti izbraukājuši daudzas valstis. Ar to uzreiz pēc piedzimšanas savā pirmajā ceļojumā devās arī viņu dēls Kevins, kurš tagad nepalaiž garām nevienu braucienu.

Visu rakstu lasiet 22.augusta numurā.