„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Dvietē atjauno Paula Sukatnieka vīnkopības tradīcijas

Paula Sukatnieka mājās „Apsītes” Ilūkstes novada Dvietes pagastā 22. un 23.augustā notiek vīnkopju un vīndaru svētki un pazīstamā selekcionāra 100 gadu jubilejas svinības. Arī šodien daudzi vīndari Latvijā izvēlas P. Sukatnieka vīnogas ‘Supaga’, ‘Zilga’ un citas šķirnes. Tās ir ziemcietīgas un Dvietē aug gandrīz katrā dārzā. Jubilejā tiks prezentēta P. Sukatnieka grāmata „Zaļie sapņi”, ko sastādījusi un rediģējusi dvietiete Sandra Stašāne.

Vīnogulāju lapene stāsta par tiem laikiem, kad Dvietē dzīvoja un strādāja Pauls Sukatnieks un dārzā rosījās mīļie vecāki, atceras Sandra. Pirmie vīnogulāji parādījās tad, kad Stašānu ģimene dzīvoja starp Dvieti un Zariņiem. Sandras tētis ar P. Sukatnieku ilgus gadus bija dārzkopības draugi, selekcionārs bieži tēvam dāvināja vīnogulājus, arbūzus, melones, bumbieres, ābeles, puķes. Ja Dvietē attīstīsies tūrisms, tad leģenda nav jāizdomā, tā ir Pauls Sukatnieks, nozīmīgs cilvēks un dārznieks. Pateicoties viņam, daudzi tūkstoši cilvēku visā pasaulē ir kļuvuši zinošāki un dārzi - bagātāki ar stādiem,” atzina S. Stašāne.

 Visu rakstu lasiet 22.augusta numurā.