„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.4 °C
apmācies

Uzticības tālruņa akcijā konsultēs pedagogus un vecākus

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) bezmaksas Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111, sagaidot jauno mācību gadu, no 25. līdz 31.augustam rīkos ikgadējo akciju „Uzticības tālrunis pedagogiem un vecākiem”.

 Akcijas laikā pedagogiem un vecākiem būs iespēja zvanīt uz VBTAI bezmaksas Bērnu un pusaudžu uzticības tālruni 116111 un saņemt profesionālas psiholoģiskās konsultācijas un atbalstu sev aktuālos jautājumos saistībā ar psiholoģiskām problēmām attiecībās ar bērniem.

 Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis ikdienā sniedz psiholoģisko palīdzību un atbalstu krīzes situācijās bērniem un pusaudžiem. Taču bieži vien psiholoģiskā palīdzība ir nepieciešama arī bērnu vecākiem un pedagogiem, jo bērni un pieaugušie veido vienu veselumu.

 „Strauji tuvojoties jaunajam mācību gadam, arī šogad saņemam zvanus gan no bērniem, gan viņu vecākiem, kas ir pilni satraukuma un rūpju par to, kāds būs jaunais mācību gads. Vai problēmas, kas bijušas pagājušajā mācību gadā, turpināsies? Šīs akcijas ietvaros svarīgi sniegt psiholoģisku atbalstu tieši vecākiem un skolotājiem jaunā mācību gada ieskaņā, tā atvieglojot ar skolas gaitu atsākšanu saistītās problēmas. Protams, gaidīsim arī zvanus no bērniem,” norāda VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Amanda Vēja.

 Uzticības tālruņa speciālisti atbildēs uz pedagogu un vecāku jautājumiem:

  • darba dienās no plkst.08.00 līdz plkst.23.00
  • sestdienās no plkst.08.00 līdz plkst.22.00
  • svētdienās no plkst.10.00 līdz plkst.22.00

 Uzticības tālrunis ir bezmaksas tālruņa līnija, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona.