„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

Atklāts Daugavpils Universitātes Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju jaunais korpuss

 

Blakus DU sarkanajai ēkai Parādes ielā, ko dēvēja par jauno, tagad atrodas supermoderna stikla un betona ēka, kas lieliski iekļaujas pilsētas ainavā. Durvis vēris Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju korpuss – 22. augustā notika tā svinīgā atklāšana.

Divas stundas pirms atklāšanas DU jaunajā korpusā augstskolas rektors Arvīds Barševskis sarīkoja ekskursiju žurnālistiem. Pateicoties plašajam stikla pielietojumam ēkas būvniecībā un lielajiem logiem, kā arī daļēji stiklotajam jumtam, ēka ir ļoti gaiša. Visapkārt sakārtota visa nepieciešamā infrastruktūra – ieklāts asfalts, uzbūvēta apgaismota autostāvvieta, drīzumā gar DU tiks ierīkots arī veloceliņš. Jauno korpusu ar sarkano ēku savieno stiklots gaisa koridors. Jaunais korpuss ir ērts arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un vājredzīgajiem – visos koridoros pa perimetru ir rokturi, bet kabinetu numerācija un nosaukumi dublēti Braila rakstā.

Korpusā ir izvietota ķīmijas, fizikas, hidroekoloģijas, parazitoloģijas, ģenētikas un biotehnoloģiju, histoloģijas, metālapstrādes un citas mācību laboratorijas utt., semināru zāles, tehniskais angārs, akadēmiskā personāla darba telpas.

 

DU jaunās ēkas kopējā platība – 6 tūkstoši kvadrātmetru. Tā uzbūvēta ERAF projekta ietvaros, tā kopējais finansējums – 23,78 miljoni eiro, t. sk. ES līdzekļi – 20,22 miljoni eiro, valsts finansējums – 1,7 miljoni eiro, DU dalība – 1,86 miljoni eiro. Ēkas celtniecība izmaksāja 8 miljonus eiro.

Visu rakstu lasiet 26. augusta "Latgales Laikā".