„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Mednieki nav saņēmuši nedz naudu, nedz arī saldētavas

 

Kad būs solītā nauda par nošautajām mežacūkām un solītās saldējamās kameras, kur glabāt Āfrikas cūku mēra karantīnas zonā nošautās cūkas, līdz būs zināmi laboratorijas rezultāti? Šos un citus jautājumus 22. augustā uzdeva Daugavpils un Ilūkstes novada mednieku kolektīvu vadītāji, sabraukuši Valts meža dienesta Dienvidlatgales virsmežniecības birojā Daugavpilī.

 

Kā „Latgales Laikam” teica mednieku kolektīva „Skrudaliena” un „Lukna” vadītāji Valērijs Smarguns un Valentīns Šnitko, mežacūkas tiek izšautas jau dažus mēnešus, ir nobraukti neskaitāmie kilometri un izlietota degviela (patronas pat netiek skaitītas, lai gan viens šāviens izmaksā vidēji 1,65 – 1,80 eiro). Tātad mednieki pilda solīto. Valdība gan, diemžēl, par šo grūto darbu (lai atrastu mežacūkas pēdas, medniekiem bieži vien jādežurē nedēļu) nav vēl samaksājusi ne santīma. Saldētavu arī nav, tāpēc ir apgrūtināta nomedīto mežacūku uzglabāšana.

Visu rakstu lasiet 26. augusta "Latgales Laikā".