„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Daugavpils skolās būs vairāk skolēnu

Pirms jaunā mācību gada Daugavpils pedagogi sapulcējās uz tradicionālo konferenci. Programmai bija divas daļas – informatīvā, kurā tika ziņots par aktuāliem jauninājumiem izglītības jomā, un praktiskā, kurā uzstājās psihologi un projektu vadītāji.

Skolotājus uzrunāja domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un viņa vietnieks Jānis Dukšinskis. J. Lāčplēsis atzīmēja pozitīvās pārmaiņas pilsētas saimniecības – ceļu remontdarbus, skolu un bērnudārzu renovācijas projektus, runāja par jaunā domes sastāva darbības principiem. Šajā mācību gadā pašvaldība nodrošina bezmaksas ēdināšanu 3.—8. klašu audzēkņiem un cer, ka nākotnē spēs paēdināt visus pamatskolas un vidusskolas bērnus. Turklāt pašvaldība cer, ka drīzumā skolēni varēs braukt bez maksas abos sabiedriskā transporta veidos. J. Lāčplēsis pateicās vecākiem un pedagogiem par to, ka viņi Daugavpils un Latvijas jauno paaudzi audzina patriotiskā garā, par tolerantām personībām, kas daudznacionālā sabiedrībā ir jo īpaši svarīgi. Viņš runāja arī par to, ka jāciena un jāmīl sava dzīvesvieta, jo beidzamajā laikā Daugavpilī izveidojusies nepatīkama tendence – pieņemts lamāt jebkuru pasākumu, visu pēc kārtas. Pēc viņa teiktā, nekas tamlīdzīgs nenotiek, piemēram, Valmierā un Kuldīgā.

Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova atzina, ka, lai arī nedaudz, tomēr ir augusi pedagogu darba alga, Daugavpils skolotāji saņems prēmijas, pilsētas skolās jaunajā mācību gadā būs par 90 audzēkņiem vairāk – 8846 skolēni.

 

Visu rakstu lasiet 29. augusta numurā.