„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
apmācies

Izglītības un zinātnes ministre atzinīgi vērtē skolu gatavību jaunajam mācību gadam

 

I

Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete kopumā atzinīgi vērtē skolu gatavību jaunajam mācību gadam. Par izglītības iestāžu gatavību 2014./2015. mācību gadam ministre pārliecinājās pirms mācību gada sākuma apmeklējot izglītības iestādes dažādos novados un tiekoties klātienē ar pedagogiem.

 

Pirms mācību gada sākuma ministre un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) speciālisti tikās ar skolu direktoriem, skolotājiem un pašvaldību izglītības pārvalžu pārstāvjiem vairāk nekā 20 pasākumos un konferencēs visā Latvijā, lai informētu par aktualitātēm un pārliecinātos par izglītības iestāžu gatavību jaunajam mācību gadam. 21.augustā Rīgā notika arī IZM rīkotā konferencē “Izglītība. Attīstība. Tendences”, kas pulcēja vairāk nekā 750 izglītības iestāžu direktorus un pašvaldību izglītības speciālistus no visas Latvijas.

 

Šajā mācību gadā skolu darbu skars vairāki būtiski uzlabojumi un jauninājumi mācību procesā, tāpēc ir svarīgi tikties klātienē ar skolu vadību un pedagogiem, lai tos pārrunātu un pārliecinātos par skolu gatavību, uzsver ministre. Pedagogi, tiekoties ar ministri un IZM speciālistiem, varēja pārrunāt sev aktuālus jautājumus, piemēram, saistībā ar pedagogu atalgojumu, par ko informācija pedagogiem šogad jau ir zināma vēl pirms jaunā mācību gada sākuma.

 

Šonedēļ ministre apmeklēja Gulbenes, Vecpiebalgas, Jūrmalas, Limbažu, Kuldīgas novadus, kā arī viesojās Rīgas 6.vidusskolā, atkājot digitālo mācību klasi. Zinību dienā 1.septembrī ministre apmeklēs trīs izglītības iestādes Rīgā - Rīgas Valda Avotiņa pamatskolu, Rīgas Valsts tehnikumu un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu.

 

 

 

Izglītības un zinātnes ministrijas

Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļa