„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Jaunais panākumu un cerību mācību gads

 

Vasara pagājusi, bet rudens sākas ar svētkiem. 1. septembris ir diena, kad ielās jautri skan bērnu balsis, plīvo krāšņas matu lentes, skatu priecē daudzkrāsainas asteres un gladiolas. Nesenie bērnudārzu audzēkņi jūtas pieauguši, jo tagad viņi ir skolēni, bet vecāko klašu audzēkņi atceras sevi viņu vecumā.

Pirmklasnieku vecāki šajā dienā uztraucas vairāk nekā bērni. Par to mēs pārliecinājāmies svinīgajā līnijā Daugavpils 3. vidusskolā. Piemēram, Jegors Šmeiss bija mierīgs un drošs, bet māmiņa Inna satraucās. Viņa pastāstīja, ka Jegors ļoti gribēja iet skolā, bet viņai laiks skrien ļoti ātri, jo skolā sācis iet jau otrs dēls.

Atbalstīt pirmklasniekus bija atnākušas daudzas ģimenes. Piemēram, uz vecākā brāļa – pirmklasnieka Stefana svētkiem atnāca arī māsiņas Veronika un Viktorija, kā arī viņa vecmāmiņa.

Svinīgajā līnijā skolas direktors Vitālijs Azarevičs apsveica visus svētkos un paziņoja, ka kopumā skolas gaitas sāk 760 skolēni un tā ir lielākā skola Daugavpilī. Ir 90 pirmklasnieki, trīs lielas klases vadīs skolotājas Gunta Ivanova, Ieva Vitkova un Evita Vecele. Ievai šī ir īpaša diena, jo viņa tikko absolvējusi universitāti un uzreiz saņēmusi audzināšanā savu pirmo klasi. Šogad skolā strādās vairāki jauni skolotāji