„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

Veidojas jauno laiku dramaturģija

 

Uz starptautisko teātra festivālu „Telpa Daugavpils” otro reizi bija atbraukusi pazīstamā ukraiņu dramaturģe Natālija Vorožbita. Par mūsdienu teātra mākslas tendencēm un to, kāda ir viņas attieksme pret Ukrainā notiekošo, Natālija Vorožbita pastāstīja avīzei „Latgales Laiks”.

Pagājušajā gadā, atbraukusi uz Latviju un Daugavpili pirmo reizi, Natālija bija pārsteigta, ka Daugavpilī dzīvo pārsvarā krievi, bet šogad, ceļojot pa Baltijas valstīm, viņa secināja, ka ir daudz vietu, kur krievu valodu nesaprot nemaz.

Pēc desmit Maskavā pavadītiem gadiem, Natālija atkal dzīvo Kijevā, tāpēc Daugavpils saprotamu iemeslu dēļ viņai šķiet mierīga, provinciāla telpa ar īpašu nostūrīti – cietoksni, kur arī notiek festivāla pasākumu lielākā daļa. Hospitāļa ēkā tika rīkota lasīšana, šī telpa viņai šķiet ideāli piemērota jebkādām mūsdienīgām izpausmes formām – teātrim, glezniecībai vai tēlniecībai. Gribētos, lai tā tiktu saglabāta tāda pati arī restaurācijas gadījumā, lai šī telpa nezaudētu savu pašreizējo „pamestības” burvību. „Eiroremonts to visu iznīcinās,” saka Natālija.

Visu rakstu lasiet 5.septembra numurā.